مقالات

بهترین مرکز اسکن استخوان در تهران

اگر به دنبال بهترین مرکز اسکن استخوان در تهران هستید همراه ما باشید

در این مقاله قصد داریم شما را با بهترین مرکز اسکن استخوان در تهران آشنا کنیم. در این میان ممکن است سوالاتی در رابطه با اجزای استخوان و انواع آنها سوالاتی برای شما بوجود بیاید که تیم مرکز پزشکی هسته ای بیمارستان پارس سعی دارد که بهترین پاسخ را به شما در این مقاله بدهد، لطفا ما را همراهی کنید.

 

ساختمان استخوان

استخوان ها معمولا یک حفره مرکزی دارند که تحت پوشش آندوستئوم است و در پیرامون آن پرده ضریع قرار گرفته که سراسر استخوان را حفاظت می کند. ما در بدن خود 2 نوع بافت استخوانی داریم که یک نوع متراکم و دیگری اسفنجی است، بافت اسفنجی دارای حفره های ریز و درشت است،در بافت استخوانی متراکم مانند تنه استخوان های دراز که دارای اجتماع چندین هاورس است تشکیل شده اند. ساختمان استخوان دارای 3 حالت است که عبارت اند از: پهن و کوتاه و بلند.

 

هر سیستم هاورس دارای یک مجرا و تیغه استخوانی است. مجرای هاورس متشکل از رگ های خونی و اعصاب است، اما بافت اسفنجی دارای تیغه های نامنظم استخوانی است که در مرکز آن مغز استخوان و رگ های خونی قرار گرفته است. همانطور که گفته شد پرده ضریع در پیرامون استخوان قرار دارد که ساختمان آن پیوندی است، متشکل از دو لایه است. در لایه ضریع رشد قطری استخوان صورت می گیرد.

چرا اسکن استخوان باید انجام شود؟

اسکن استخوان می تواند علت های ناشناخته ای داشته باشد و به درد استخوان هایی که بصورت پنهانی ومزمن هستند پاسخ صحیح ودقیقی بدهد. گاهی اوقات درد هایی در بدن و مخصوصا استخوان ها رخ میدهد که توضییح قابل قبولی برای آنها نیست. یکی از بهترین مرکز اسکن استخوان در تهران تیم مرکز پزشکی هسته ای بیمارستان پارس است که بطور گسترده این آزمایشات را انجام می دهد، همچنین این مرکز دارای به روز ترین و مدرن ترین دستگاه های پزشکی است. این آزمایش ها جهت شناسایی تغییرات موجود در متابولیسم استخوان بسیار دقیق است. قابلیت اسکن کل اسکلت ها باعث شده که این نوع اسکن از قدرتمندترین ابزارها برای شناسایی محدوده زیادی از اختلالات استخوانی باشد.

 

 

انجام اسکن استخوان توسط کدام پزشک صورت می گیرد؟

 

 

پزشکان زیادی می توانند اسکن استخوان را تجویز کنند و این یک روند تشخیصی است. اما اگر به دنبال بهترین مرکز اسکن استخوان در تهران هستید  تیم مرکز پزشکی هسته ای بیمارستان پارس بهترین گزینه برای انتخاب است زیرا بهترین پزشکان و متخصصان رو گرد هم آورده تا به سوالات و ابهامات شما پاسخ مناسبی دهند که در ادامه انواع متخصص هایی که تجویز اسکن استخوان را تجویز می کنند را نام برده و شرح می دهیم.

  • متخصص ارتوپدی می تواند با استفاده از اسکن استخوان اطلاعات دقیقی از بافت نرم بدن و محل شکستگی، آرتروز و سرطان استخوان و منحرف بودن مفصل ها در اختیار داشته باشد.
  • فوقتخصص روماتولوژی در این تخصص به بررسی تومورهای احتمالی به بافت استخوان بیشتر پرداخته می شود.
  • متخصص مغز و اعصاب در این بخش بیشتر به مشکلات ستون فقرات، مشاهده لخته های خون احتمالی در مغز و مواردی که نیاز به دقت و حساسیت بالایی می باشد پرداخته می شود.

عملکرد مغز استخوان

مطالعات بهترین مرکز اسکن استخوان در تهران نشان می دهد که مغزو استخوان دراز از سن 20 سالگی به بعد شروع به تولید بافت چربی می کند، دیگر عمل خونسازی در بافت ها را انجام نمی دهد و فقط مغز استخوان هایی مانند مهره ها، جناغ سینه و دنده ها عمل خونسازی را انجام می دهند. لازم است که بدانید همه مغزو استخوان های بدن تا دوران بلوغ مشغول خونسازی هستند.

هنگامی که سن افزایش می یابد سطح سازندگی مغز استخوان نیز در بدن کاهش می یابد و در پیری اکثر افراد با کم خونی مواجه می شوند، بدون شک یکی از دستگاه های خون ساز بدن مغز و استخوان است.

 

 

 

جالب است بدانید در افراد بزرگ سال اندام خونساز مغز استخوان است ولی در جنین کبد نیز سهم زیادی در خونسازی دارد، بطوری که کبد در جنین در چندین هفته اول زندگی در کیسه زرده گلبول های قرمز را تشکیل می دهد و در اواسط آبستن یکی از اعضای سازنده گویچه سرخ اندام کبد است، در این حال تعداد زیادی گلبول قرمز نیز از طریق طحال و غدد انفاوی ساخته می شوند. مغز استخوان ها به دو دسته تقسیم می شوند که عبارت اند از:

  1. مغز استخوان قرمز: که وظیفه آن تولید سلول های خونی است
  2. مغز استخوان زرد: این دسته از مغز استخوان به ذخیره چربی کمک می کند.

 

در ادامه به عواملی که مغز استخوان ها را تحت تأثیر می گذارد وهمچنین عملکردهای مختلف مغز استخوان قرمز و زرد خواهیم پرداخت.

 

عملکرد مغز استخوان قرمز چیست؟

سلول های قرمز خون: آن دسته از سلول هایی هستن که وظیفه برای منتقل کردن خون به سلول های بدن  را دارند، در این میان گلبول های قرمز پیر در مغزو استخوان قرمز تجزیه می شوند اما این عمل در کبد و طحال اکثر انجام می شود.

پلاکت ها : مانع از خونریزی کنترل نشده می شوند و همچنین به لخته شدن خون در بدن نیز کمک می کنند.

گلبول های سفید خون:

نوع های مختلفی از گلبول سفید وجود دارد که همه آنها به بدن شما در مباره با عفونت ها کمک می کنند. سلول های خونی که به تازگی توسط عروق بنام سینوسوئیدها که به جریان خون شما منتقل می شوند، با افزایش سن، مغز استخوان قرمز به تدریج جایش با مغز استخوان زرد عوض می شود و در بزرگسالی، فقط مغز استخوان قرمز در تعداد معدودی از استخوان ها پیدا می شود؛ مانند:

  1. مهره ها
  2. جناغ سینه
  3. دنده
  4. انتهای استخوان بازوی فوقانی
  5. لگن
  6. انتهای استخوان ران
  7. انتهای استخوان درشت نی استخوان ساق پا
  8. جمجمه

 

مغز استخوان زرد چه عملکردی انجام می دهد؟

مغز استخوان زرد ذخیره چربی ها را بر عهده دارد، چربی های ذخیره شده در مغز استخوان در سلول های چربی نگه داری می شوند، این چربی ها را می توان در وقت نیاز به عنوان منبع انرژی استفاده کرد. مغز استخوان زرد نیز ازسلول های بنیادی مزانشیمی ساخته شده است که این ها سلول ها می توانند به سلول های استخوانی، چربی، غضروف یا عضله تغییر شکل دهند.

مغز استخوان زرد در گذشت زمان شروع به جایگزینی مغز استخوان قرمز می کند. به همین خاطر اکثر استخوان ها در بدن بزرگسالان سرشار مغز استخوان زرد است.

 

علائم بیماری و نقص در مغز استخوان

مغز استخوان جهت تولید سلول های خونی بسیار حائز اهمیت است، طیف وسیعی از اختلالات خونی بخاطر مشکلات در مغز استخوان ها می باشد که بسیاری از این شرایط بر تعداد سلول های خونی تولید شده در مغز استخوان تأثیر گذار است. این باعث می شود که بسیاری از نشانه های رایج از جمله:

  • تب: به علت نداشتن گلبول های سفید خون سالم به میزان کافی در بدن.
  • خستگی یا ضعف:  به علت نداشتن هموگلوبین لازم، پروتئین هایی که بروی گلبول های قرمز خون که حامل اکسیژن است، بوجود می آید.
  • بیشتر شدن عفونت: به علت کمبود گلبول های سفید خون کمتر، که به مقابله با عفونت ها کمک می کند.
  • تنگی نفس: به علت کمبود گلبول های قرمز خون پایین می تواند منجر به انتقال اکسیژن پایین تر به بافت های بدن بشود.
  • خونریزی آسان و کبودی: به علت نداشتن پلاکت های سالم ، که کمک به لخته شدن خون شما می کند مهم هستند.

 

 

با مطلاعات انجام شده در بهترین مرکز اسکن استخوان در تهران و زیر نظر مجربترین متخصصین تیم مرکز پزشکی هسته ای بیمارستان پارس انواع بیماری هایی که می تواند نتیجه نقص در مغز استخوان باشد عبارت اند از:

لوسمی

لوسمی یک نوع سرطان می باشد که توانه استقرار بر روی مغز استخوان و همچنین سیستم لنفاوی شما را تحت تاثیر قرار دهد. این اتفاق می تواند گاهی اوقات رخ دهد که دی ان ای سلول های خونی جهش کند، این امر باعث می شود که سلول های خون سالم رشد کند و طی سال ها این سلول ها، سلول های سالم مغز استخوان شما را کنار می زنند.

این امر بستگی به اندازه پیش روی آن دارد، لوسمی به 2 قسمت وضعیت حاد یا مزمن طبقه بندی می شود. با توجه به نوع گلبول های سفید موجود، نوع لوسمی را مشخص می سازد. لوسمی میلوژن با گلبول قرمز (wbc)، گلبول سفید(rbc) و pelatelet (پلاکت) درگیر است. لوسمی لنفوسیتیک درگیر با لنفوسیت ها، نوع پیشرفته از گلبول های سفید می باشد. برخی از انواع عمده سرطان خون عبارتند از:

  • لوسمی میلوژن حاد
  • لوسمی میلوژن مزمن
  • لوسمی لنفوسیتی حاد
  • لوسمی لنفوسیتی مزمن

دلیل ثابتی برای مبتلا شدن به سرطان خون وجود ندارد، ولی عوامل خاصی قادر هستند خطر ابتلا به این نوع سرطان را افزایش می دهند، از جمله:

  • برخورد با مواد شیمیایی خاص
  • برخورد بر اثر تابش
  • برخی از انواع ژنتیکی مانند سندرم داون

 

از عاملی که درسنین بالاتر بیشتر افراد را ممکن است تحت تاثیر خود قرار دهد کم خونی یا anemic bloody است که در ادامه بیشتر به آن می پردازیم.

کم خونی آپلاستیک

کم خونی آپلاستیک یکی از بیماری هایی است که وقتی مغز استخوان، سلول های خونی جدید کافی ایجاد نکنند، که این اتفاق زمانی می افتد که در اثر آسیب به سلول های بنیادی مغز استخوان ایجاد می شود. این رخداد باعث می شود رشد و نمو سلول های تازه خون، کندتر و سخت تر بشود. این آسیب می تواند:

  • اکتسابی: می تواند برا اثر برخورد با پرتو یا در معرض سموم یا بیماری های حاد مثله اپستین بار و سیتومگالوویروس دچار اختلال شود. از عوامل کم خونی می توان به آرتریت روماتوئید و لوپوس اشاره کرد که به اصطلاح به آن اختلالات خود ایمنی نیز گفته می شود.
  • ارثی: جزو دسته بیماری های ژنتیکی است که می تواند باعث آسیب جدی شود، از جمله آپلاستیک ارثی Facconi می توان اشاره کرد.

اختلالات میلوپرولیفراتیو

حال ممکن است بااین سوال مواجه شویم که چه زمانی اختلالات اتفاق می افتد؟ آزمایشات بهترین مرکز اسکن استخوان در تهران نشان داده است که اختلالات میلوپرولیفراتیو هنگامی رخ می دهد که سلول های بنیادی مغز استخوان به طور غیر طبیعی رشد می کنند، این رخ داد می تواند باعث بیشتر شدن تعداد سلول های خون شود. شکل های مختلفی از اختلالات میلوپرولیفراتیو هستند؛ از جمله آنها عبارت اند از:

  • میلوفیبروز اولیه: اریتروسیت  به شکل نرمال رشد نمی کنند و ظاهر غیرمعمول دارند، می تواند باعث کم شدن تعداد گلبول های قرمز در خون شود.
  • پلی سیتمی vera : مغز استخوان، باعث افزایش تعداد سلول های قرمز در خون می شوند. تجمع سلول های اضافی احتمال دارد در طحال جمع شده و باعث تورم و درد شود. یکی از بارزترین نشانه های آن خارش شدید است، احتمالاً به دلیل پراکنده شدن غیر طبیعی هیستامین می باشد.
  • ترومبوسیتمی ذاتی: مغز استخوان pelatelet های زیادی را تولید می کند که باعث می شود خون چسبناک یا ضخیم می شود. این رخ داد جریان خون بدن را کاهش می دهد.
  • سندروم هایپروسینوفیلیک: تولید کننده ائوزینوفیل در بدن مغز استخوان است، این نوعی از گلبول سفید است که در پاسخ به آلرژیک و نابود کردن انگل ها نقش دارد. این اتفاق خارش یا تورم اطراف چشم و لب را در پی دارد.
  • ماستوسیتوز سیستمیک: دارای تعداد زیادی ماست سل است که این ها گلبول های سفید خون هستند. وظیف آنها این است که سلول های خونی ضد عفونی را هدف قرار دهند تا مناطق خاصی از بدن را هدف قرار دهند. با افزایش روند تعداد ماست سل ها عملکرد پوست، طحال، مغز استخوان یا کبد را تحت تاثیر قرار می دهد.

در ادامه قصد داریم نشانه هایی که می توانند به طور غیر مستقیم به شما هشدار دهند که در معرض سرطان مغز استخوان هستید را شرح دهیم، لطفا با ما همراه باشید.

نشانه های هشداردهنده سرطان مغز استخوان

آزمایشات بهترین مرکز اسکن استخوان در تهران ثابت کرده است که مولتیپل میلوما که به نام سلول های پلاسمایی شناخته می شوند، در گلبول های سفید شکل گرفته و باعث رشد و تکامل سلول های سرطانی در مغز استخوان می شود. این سلول های سرطانی در طی زمان باعث خروج سلول های پلاسمای سالم می شوند که مسئول مقابله با عفونت ها و تولید پادتن هایی است که برای مقابله با میکروب ها و عفونت مورد نیاز هستند. از این رو، سلول های سرطانی که از طریق مولتیپل میلوما بوجود آمده اند منجر به تولید پروتئین های غیر طبیعی می شود که در نهایت باعث بروز مشکلات سلامت قابل توجه برای افراد مبتلا که به طور ویژه مشکلات کلیوی نیز دار می شوند.

خستگی بیش از حد بی دلیل

اولین علامت مولتیپل میلوما این است که فرد احساس خستگی بیش از اندازه می کند بطوری که حتی وقتی استراحت لازم را کرده است و در برنامه خود یک رژیم غذایی مناسب دارد این درد از بین نمی رود. این احساس خستگی به دلیل حمله مولتیپل میلوما به سلول های سالم در مغز استخوان تشکیل می شوند در بیشتر اوقات می تواند عمال کم خونی یا تولید سیتوکین ناسازگار در بدن منجر شود.

احساس خستگی بین افراد مختلف بسیار شایع است، این نشانه باید در ترکیب با عامل های دیگر مولتیپل میلوما که در ادامه به آنها اشاره می شود، را مد نظر قرار داشت. برای نمونه، فردی که زمینه خانوادگی ابتلا به سرطان، به خصوص مولتیپل میلوما را دارد، در صورت تجربه خستگی برای چند روز یا چند هفته باید خود را برای آزمایش در این خصوص آماده کند.

 

کاهش وزن

شخصی که به بیماری مولتیپل میلوما مبتلا شده است متوجه روند سریع کاهش وزن خود می شود. این بیماری زمینه ساز علائم بسیاری از قبیل خستگی بیش از اندازه و درد شدید استخوان می شود، که اشتها را سرکوب می کنند. مولتیپل میلوما در فعالیت های ورزشی، کالری سوزی را که به تقویت سوخت و ساز و افزایش اشتها کمک می کنند را دچار مشکل می سازد. متخصصین بهترین مرکز اسکن استخوان در تهران طی آزمایشات گسترده این آزمایشات را روی افراد مختلف ثابت کرده اند که  نتیجه میگیریم اگر شخصی بدون انجام فعالیت های ورزشی و نداشتن رژیم قضایی مرتب، شاهد لاغر شدن و کاهش وزن خود شد می تواند زنگ خطر یک بیماری پشت پرده باشد.

 

امیدواریم که به همه سوالات شما در زمینه  بهترین مرکز اسکن استخوان در تهران پاسخ مطلوب و مناسب را داده باشیم؛ شما می توانید در صورت هرگونه سوال یا ابهام یا گرفتن اطلاعات تماس به سایت متخصصان مرکز هسته ای فارس مراجعه کرده و با گرفتن وقت قبلی از آنها مشاوره دریافت کنید.

 

 


پیام بگذارید

برچسب های محبوب

MRI چیست؟ SPECS آیا بعد از اسکن هسته‌ای باید اتاقم را از خانواده جدا کنم؟ آیا بعد از اسکن هسته‌ای می‌توانم آزمایش چکاپ بدهم؟ آیا بعد از اسکن هسته‌ای می‌توانم رانندگی کنم؟ آیا تصویربرداری به روش پزشکی هسته‌ای برای بیمار خطرناک است؟ اسکن استخوان اسکن تیروئید اسکن مغز اسکن هسته ای اسکن هسته ای اطفال اسکن هسته ای بیمارستان پارس اسکن هسته ای چیست اسکن هسته ای کبد اسکن هسته ای کودکان اسکن هسته‌ای برای چه بیماری‌هایی مناسب است؟ اسکن هسته‌ای و تاثیر آن در سطح هوشیاری افراد اسکن کلیه در تهران بعد از انجام اسکن لباس‌هایم را باید دور بیندازم؟ بهترین مرکز اسکن کلیه بهترین مرکز تست rbc بهترین مرکز پزشکی هسته ای تداخل آزمایش‌های خون و ادرار با اسکن هسته‌ای و تاثیر آنها بر یکدیگر تست rbc چیست تشخیص عفونت کلیه تفاوت اسکن هسته‌ای و سی تی آنژیوگرافی قلب چیست؟ خدمات بهترین مرکز اسکن هسته ای سطح هوشیاری متفاوت در افراد سی تی آنژیوگرافی چیست؟ سی تی اسکن چیست؟ محدوده نرمال rbc معرفی خدمات مرکز پزشکی هسته‌ای پارس من در بدنم پروتز دارم. آیا می‌توانم اسکن هسته‌ای انجام دهم؟ موارد استفاده از سی تی آنژیوگرافی می‌توانم در یک روز سی تی اسکن و اسکن هسته‌ای انجام دهم؟ نقش اسکن هسته‌ای بر بیماری‌های مغزی هزینه اسکن هسته ای در سال 1400 واریکوسل چیست وجود پروتز در بدن و اسکن هسته ای پروتز چیست؟ پزشکی هسته ای پزشکی هسته‌ای برای مشکلات قلبی چرا باید اسکن هسته‌ای انجام دهیم؟ چرا باید فاصله‌ام از پرسنل و بقیه افراد حفظ شود؟ کاربرد تصویربرداری هسته‌ای

به خبرنامه ما بپیوندید!

خبرهای ماهانه ما را با آخرین اخبار ، مقالات و منابع دریافت کنید.

نگران نباشید ، ما اسپم ارسال نمی کنیم

مرکز پزشکی هسته ای بیمارستان پارس

مرکز پزشکی هسته ای بیمارستان پارس در بالاترین سطح کیفی و ارائه خدمات متفاوت و متمایز در خدمت مشتریان عزیز می باشد .

آدرس:تهران ، بلوارکشاورز،بیمارستان پارس،ساختمان شماره۲

تلفن :

02182199360

 

© کپی رایت – مرکز پزشکی هسته ای بیمارستان پارس

تماس بگیرید