در ادامه سوالات متداول، دو سوال از طرف برخی از مراجعین مطرح میشود. یک سوال این است که ما پروتزی مثل باتری قلبی یا سمعک، پروتز زانو، دندان مصنوعی و… در بدن داریم. آیا وجود این اجسام خارجی در بدن تاثیری در نتیجهی اسکن هستهای دارد؟ دومین سوال این است که آیا دستگاه میتواند بر این پروتزها تاثیر بگذارد و کارکرد آنها را مختل کند؟
خیال مراجعین عزیز راحت باشد. با توجه به اینکه دستگاه اسکن هستهای میدان مغناطیسی ندارد، بنابراین این نوع تصویربرداری، تصویربرداری ایمنی است برای افرادی که پروتز دارند. تمام مراجعین با خیال راحت میتوانند این تصویربرداری را انجام دهند و از هیچ جهت نگران این مسئله نباشند. با سپاس از همراهی شما.
اصطلاحا به اعضای مصنوعی، اندامهای مصنوعی و یا ارتوپدی فنی، پروتز گفته میشود. به طور کلی پروتز به جسمی خارجی گفته میشود که به دلیل زیبایی و یا درمانی در بدن شما قرار گرفته باشد. برخی از افراد دارای باتری قلب، پروتز زانو، پروتز دندان و… هستند. به همین جهت نگرانند که پروتز آنها در اثر اسکن هستهای دچار مشکل شود.
به طور کلی اسکن قابلیت آسیب رسانی به بدن را ندارد و تنها کار تصویربرداری را انجام میدهد. در نتیجه مراجعین به هیچ عنوان لازم نیست نگران پروتز خود باشند. نه پروتز بر نتیجه اسکن هستهای اثر میگذارد و نه اسکن هستهای پروتز را تخریب میکند.
پروتزها اختراعات بسیار عالی و پرکاربردی هستند. این پروتزها در بسیاری از مواقع، پذیرش اجتماعی فرد را تا حد زیادی ارتقا دادهاند. چرا که گاهی ممکن است پای فرد، زانو، و بخش بزرگی از یک اندام پروتز باشد. در نتیجه در صورتی که فرد از پروتز استفاده نکند، به سادگی نمیتواند در جامعه حضور یابد. حتی ممکن است از پس کارهای شخصی خود نیز برنیاید. به همین دلیل متخصصان پروتزها را اختراع کردند که این مسائل را برای همیشه حل کنند. پروتزهایی که اندامهای بزرگی همچون دست، پا و… را در بر میگیرند، ارتز نامیده میشود. این وسیله کمکی پزشکی در راستای بدن فرد قرار گرفته و فشارهای مکانیکی وارده را از اندام او کم میکند. ارتزها به سادگی میتوانند حرکت فرد را تضمین کنند و نقایص موجود را تا حد زیادی برطرف نمایند.
در گذشته ارتزها مخصوص هر فرد ساخته میشدند و این کار را سخت میکرد. اما در سال 1960 با گسترش تکنولوژی این اندامهای مصنوعی پیشرفت گستردهای کردند و با تکنیکهای صنعتی سازگار شدند. در نتیجه امروزه پروتزها و ارتزها در تعداد انبوهی تولید میشوند. بنابراین ارتزهای پیش ساخته نیز امروزه موجود هستند و بر اساس تجویز پزشک مورد استفاده قرار میگیرند.
پیام بگذارید