مقالات

بهترین مرکز اسکن کبد در ایران

در این مقاله قصد داریم در مورد کبد و آناتومی آن، اسکن کبد و ضرورت اسکن کبد اطلاعات کاملی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. مرکز پزشکی هسته ای بیمارستان پارس بهترین مرکز اسکن کبد در ایران می باشد که کلیه اسکن های رادیو ایزوتوپ خود را در این بیمارستان می توانید انجام دهید.

کبد ارگانی در بدن مهره داران می باشد که وظایف بسیار مهمی را بر عهده دارد. این وظایف شامل سم زدایی مواد، ترکیب پروتئین ها و همینطور تولید مواد بیو شیمیایی مورد نیاز برای گوارش و رشد می باشد. این وظایف حیاتی تنها در صورتی به درستی انجام می شوند که کبد در سلامت کامل باشد. استفاده مواد مخدر، مشروبات الکلی و غذا های نا مناسب می تواند به عملکرد صحیح کبد لطمه زند و گاها با عص بیماری هایی همچون هپاتیت های نوع A، B و C، بیماری های چربی کبد و دیگر بیماری ها شود.

 

اسکن کبد چیست؟

 

معرفی اسکن کبد

 

اسکن کبد روند رادیولوژی ویژه ای برای بررسی سلامت کبد در برخی بیماری ها می باشد. اسکن کبد همچنین می تواند به عنوان قسمتی از درمان برخی بیماری های مربوط به کبد نیز استفاده شود. گاها این روند را اسکن کبد-طحال نیز می نامند، چرا که اغلب در حین اسکن طحال بیمار نیز بررسی می شود. و همینطور طحال در نحوه عملکرد ارتباط بسیار نزدیکی به کبد دارد.

 

اسکن کبد چگونه آزامایشی است

 

اسکن کبد یک آزمایش در زمینه پزشکی هسته ای به شمار می رود. این بدان معناست که مقدار بسیار کمی از مواد رادیواکتیو در آزمایش برای کمک به بررسی کبد استفاده می شود. ماده رادیواکتیو مورد استفاده را در اسطلاح رادیو دارو (radiopharmaceutical) می نامند، که توسط ادغام یک اتم رادیواکتیو با یک ملکول که از سطح کبد بر داشته می شود انجام می گردد. باقی مانده مواد رادیواکتو نیز توسط طحال و مغز استخوان جذب می شود.

 

اتم رادیواکتیو در بهترین مرکز اسکن کبد ایران چگونه کبد را بررسی می کند

 

ملکول اتم استفاده شده در اسکن کبد اغلب از خانواده تکنیوم است. به محض آن که ملکول اتم رادیواکتیو توسط کبد جذب می شود، ملکول نوعی رادیواکتیو به نام “اشعه گاما” از خود ساطع می کند؛ سپس اشعه گاما توسط اسکنر شناسایی می شود و تصویر اطلاعات کبد را در اختیار پزشک می گذارد.

 

بهترین مرکز اسکن کبد ایران کجاست ؟

اسکن کبد در بهترین مرکز اسکن کبد ایران  چه اطلاعاتی را در اختیار پزشک می گذارد؟

 

با استفاده از اطلاعاتی که اتم رادیواکتیو در اختیار پزشک می گذارد، پزشک می تواند به اطلاعات مهمی در بررسی وضعیت کبد دست یابد. این اطلاعات شامل موارد زیر می باشند

 

  • احتمال وجود تومور

 

  • آبسه ها

 

  • هماتوم

 

  • بزرگی بیش از حد یک ارگان

 

  • کیست

 

اسکن کبد همینطور می تواند در رابطه با بررسی صحت عملکرد ارگان و یا گردش خون نیز مورد استفاده قرار گیرد.

مرکز پزشکی هسته ای بیمارستان پارس، بهترین مرکز اسکن کبد در ایران با مجهزترین دستگاه ها و مجرب ترین تیم پزشکی آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد.

 

آناتومی کبد

 

معرفی کبد

 

کبد بزرگترین ارگان بدن انسان می باشد، که واقع در سمت راست و بالای شکم، زیر دیافراگم و بالا تر از معده و روده هاست. کبد از دو قسمت اصلی تشکیل شده است که هر قسمت خود به هزاران زیر قسمت دیگر تقسیم می شوند. دو قسمت بزرگ را لوب و قسمت های کوچک تر را لوبل می نامند. لوبل ها به مجرا های کوچکی متصل اند که این مجرا ها به مجرا های بزرگتر و در نهایت به مجرا های کبدی متصل می شوند. مجرا های کبدی صفرا را به کار می اندازند (مایعی که ساختار چربی ها را می شکند و سموم و مواد اضافی را دفع می کند). مایع صفرا توسط سلول های کبد در کیسه صفرا ساخته می شود.

 

وظایف کبد

 

کبد انسان وظایف بسیار مهمی را در بدن انسان به دوش می کشد، که این وظایف عبارتند از

 

  • تولید صفرا (مایعی که ساختار چربی ها را می شکند و سموم و مواد اضافی را دفع می کند)

 

  • تبدیل غذا به انرژی

 

  • پاکسازی خون از مخدر ها و دیگر سموم

 

  • تولید پروتئین های خاص برای پلاسما خون

 

  • تنظیم غلظت خون

 

طحال

 

طحال ارگانی تخم مرغی شکل است که ما بین دیافراگم و معده در سمت چپ بدن قرار دارد، و وظیفه سلامت نگه داشتن بدن را به عهده دارد. طحال نقش کلیدی در تولید لنفوسیت ها (گلبول های سفیدی که نقش دفاعی در برابر عفونت ها و بیماری ها دارند) ایفا می کند. و همینطور وظیفه تخریب گلبول های قرمز و تصفیه و ذخیره خون را دارد.

 

دلایل انجام اسکن کبد در بهترین مرکز اسکن کبد ایران  چیست؟

 

اسکن کبد برای شناسایی بیماری هایی همچون سرطان کبد، هپاتیت و سیروز انجام می شود. از دیگر موارد استفاده اسکن کبد می توان به گزینه های زیر اشاره کرد

 

  • برای تشخیص ضایعاتی همچون تومور ها، آبسه ها، و یا کیست های کبد و یا طحال از اسکن کبد استفاده می شود

 

  • اسکن کبد برای بررسی کبد و یا طحال بعد از دوره بیماری و یا زمانی که درد مضمن در قسمت بالا و سمت راست شکم احساس شود استفاده می شود

 

  • همانطور که پیش تر اشاره شد، بزرگی کبد و یا طحال نیز در اسکن کبد مشخص می شود

 

  • در شراطی نیز می توان از اسکن کبد برای مشاهده روند بهبود درمان بیماری کبد نیز استفاده کرد

 

  • تشخیص بیماری Portal Hypertension (فشار خون بالا در سیستم گردش خون کبد) نیز با توجه به میزان بالای جذب ملکول های رادیواکتیو در اسکن کبد انجام می شود

 

  • گاها ممکن است پزشک دلایل دیگری برای اسکن کبد نیز داشته باشد

 

کادر پزشکی مجرب در بیمارستان پارس، بهترین مرکز اسکن کبد در ایران، با بروز ترین دستگاه ها انجام بهترین اسکن کبد را برای شما تضمین می کنند.

 

خطرات اسکن کبد چیست؟

 

میزان اتم رادیواکتیو که وارد رگ های بیمار برای انجام اسکن کبد می شود، آنقد پایین است که نیازی به مراقبت و در نتیجه نگرانی در برابر رادیواکتیو وجود ندارد. تزریق ملکول رادیواکتیو ممکن است گاها باعث ناراحتی هایی همچون آلرژی به رادیواکتیو شود. اما احتمال این اتفاق بسیار نادر است.

برای برخی از بیماران، به پشت خوابیدن در طول روند اسکن کبد ممکن است باعث ناراحتی و یا درد شود.

بیمارانی که به دارو های حساس، رنگ کنتراست، و یا لاتکس آلرژی دارند حتما پیش از اسکن می بایست پزشک خود را مطلع کنند.

اگر باردار هستید، یا احتمال باردار بودن را می دهید، حتما پیش از اسکن کبد پزشک خود را مطلع کنید. چرا که اسکن کبد برای جنین می تواند بسیار خطرناک باشد. و همینطور اگر در دوره شیردهی به نوزاد می باشید، حتما پزشک خود را از موضوع مطلع  نمایید، زیرا امکان آلوده شدن شیر به ملکول رادیواکتیو وجود دارد.

ممکن است خطرات دیگری به نسبت وضعیت پزشکی شما وجود داشته باشد. مطمئن شوید که تمامی سوالات خود را در رابطه با دارو ها و سابقه بیماری های خود از پزشک پیش از انجام اسکن کبد پرسیده باشید.

 

بهترین مرکز اسکن کبد ایران

 

دلایل پایین آمدن دقت در نتیجه اسکن کبد

 

فاکتور های مشخصی وجود دارند که ممکن است در دقت نتیجه آزمایش اسکن کبد موثر باشند. دو مورد اصلی از این دست عبارتند از

 

  • وجود اتم رادیواکتیو از نمونه آزمایش پزشکی هسته ای دیگر که در بازه زمانی مشخص اتفاق افتاده باشد

 

  • باریم باقی مانده در دستگاه گوارش، از آزمایشات پیشین که با استفاده از باریم انجام می شوند

 

نکته ضروری آن است که اگر آزمایشی در بازه زمانی یک تا سه ماه پیش از آزمایش اسکن کبد خود داشته اید، با پزشک خود حتما در میان بگذارید.

 

چگونه برای اسکن کبد در بهترین مرکز اسکن کبد ایران آماده شویم؟

 

**موارد احتیاط**: اگر باردار هستید و یا احتمال باردار بودن را می دهید. حتما پیش از جلسه اسکن با پزشک خود موضوع را در میان بگذارید. اسکن کبد به دلیل استفاده از اتم رادیواکتیو می تواند آسیب های جدی به جنین وارد کند. دیگر موارد آماده سازی پیش از اسکن را در ادامه مرور خواهیم کرد

 

اگر در دوره شیردهی به نوزاد هستید

 

اگر در دوره شیردهی هستید، مطمئن شوید که تیم پزشکی از موضوع مطلع هستند، زیرا امکان آلودگی شیر توسط مواد رادیواکتیو وجود دارد.

 

لباس ها

 

تیم پزشکی احتمالا از شما خواهند خواست که لباس های خود را تعویض کنید و لباس مخصوص بیمار را به تن کنید. طبیعتا برای شما کمد هایی در نظر گرفته می شود که متعلقات خود را در آن ها نگهداری کنید. لطفا تمامی اجسام فلزی را در کمد قرار دهید و جواهرات خود را همراه نیاورید.

 

خوردن و آشامیدن

 

معمولا نیازی به رعایت رژیم یا نخوردن و نیاشامیدن پیش از اسکن کبد نیست. اما ممکن است نسبت به وضعیت پزشکی، دستورالعمل خاصی به شما در این مورد داده شود.

 

آلرژی

 

اگر به ید، کنتراست رنگ و یا داروی خاصی آلرژی دارید، پیش از اسکن حتما رادیولوژیست را مطلع کنید. تزریق اتم رادیواکتیو ممکن است باعث کمی ناراحتی شود. واکنش های آلرژیک به آن بسیار نادر هستند، اما ممکن است اتفاق بیافتند.

 

  • در انتها باید به این نکته اشاره کرد که، بسته به وضعیت پزشکی شما، ممکن است پزشک آماده سازی ویژه ای برای شما لحاظ کند.

 

هنگام اسکن در بهترین مرکز اسکن کبد ایران چه اتفاقی می افتد؟

 

اسکن کبد می تواند در کلینیک مخصوص و یا بخشی از پروسه درمان در بیمارستان انجام شود. روند انجام نیز بر اساس تشخیص دکتر و وضعیت بیمار ممکن است متفاوت باشد. اما عموما اسکن کبد طبق روال زیر انجام می گیرد

 

  • از شما خواسته خواهد شد که لباس، جواهرات و هر شئ که مانع از انجام اسکن شود را درآورید

 

  • به شما لباس مخصوص بیمار داده خواهد شد

 

  • یک لوله IV به دست شما برای تزریق رادیواکتیو وارد خواهد شد

 

  • اتم رادیواکتو به درون رگ تزریق می شود، و حدودا 30 دقیقه زمان برای ادغام شدن در نظر گرفته می شود

 

  • از شما خواسته می شود بدون حرکت بر روی تخت اسکن دراز بکشید، چرا که هر حرکتی ممکن است در تصویر به دست آمده خلل ایجاد کند

 

  • اسکنر بر روی قسمت سمت راست و بالای بدن شما قرار می گیرد برای آنکه تصاویر منتشر شده توسط اشعه گاما را ثبت کند

 

  • ممکن است در شما طول اسکن جا به جا شوید، برای آنکه از همه زوایای کبد تصویر دقیقی به دست آید.

 

  • زمانی که اسکن کامل شد، لوله IV خارج می شود

 

با وجود آن که اسکن کبد خود هیج دردی به دنبال ندارد، دراز کشیدن بر روی تخت درطول مدت زمان اسکن می تواند با کمی ناراحتی یا درد همراه باشد. علل خصوص برای بیمارانی که به تازگی عمل جراحی داشته اند. رادیولوژیست تمامی کار هایی که ممکن باشد برای راختی شما و کوتاه شدن مدت زمان اسکن انجام خواهد داد.

 

پس از اسکن کبد در بهترین مرکز اسکن کبد ایران چه اتفاقی خواهد افتاد؟

 

پس از اتمام رویه اسکن، بهتر است به آرامی از تخت بلند شوید برای آنکه احساس سرگیجه به شما دست ندهد.

معمولا به شما توصیه می شود که مایعات بسیار مصرف کنید و طی 24 ساعت پس از اسکن مثانه خود را مرتبا خالی نمایید، بدین جهت که مواد رادیواکتیو سریع تر از بدن شما خارج شوند.

محل لوله IV پس از خارج شدن از دست جهت وجود هر قرمزی یا تورم بررسی می شود. اگر پس از مراجعه به منزل در محل IV قرمزی و یا تورم مشاهده نمودید، حتما با کلینیک تماس حاصل کنید؛ زیرا این موضوع می تواند در نتیجه عفونت یا دیگر حساسیت ها به وجود آمده باشد.

شما پس از اسکن کبد می توانید رژیم غذایی معمول خود و فعالیت های روزانه را ادامه دهید، مگر آن که تجویز پزشک متفاوت باشد. احتمالا پزشک شما پس از اسکن کبد نسبت به وضعیت بیماری برای شما دستور العمل های مشخصی تجویز کند.

 

مرکز پزشکی هسته ای بیمارستان پارس بهترین مرکز اسکن کبد در ایران می باشد که کلیه اسکن های رادیو ایزوتوپ خود را در این بیمارستان می توانید انجام دهید.

برای اطلاعات بیشتر و رزور وقت قبلی از پل های ارتباطی زیر استفاده کنید

شماره تماس: 88985884-021

واتساپ: 09356144494

ادرس سایت https://pars-hnm.com/

آدرس: تهران، بلوار کشاورز، بیمارستان پارس، ساختمان شماره 2

برچسب ها: اسکن هسته ای کبد بهترین مجموعه تشخیص بیماری های کبد

پیام بگذارید

برچسب های محبوب

MRI چیست؟ SPECS آیا بعد از اسکن هسته‌ای باید اتاقم را از خانواده جدا کنم؟ آیا بعد از اسکن هسته‌ای می‌توانم آزمایش چکاپ بدهم؟ آیا بعد از اسکن هسته‌ای می‌توانم رانندگی کنم؟ آیا تصویربرداری به روش پزشکی هسته‌ای برای بیمار خطرناک است؟ اسکن استخوان اسکن تیروئید اسکن مغز اسکن هسته ای اسکن هسته ای اطفال اسکن هسته ای بیمارستان پارس اسکن هسته ای چیست اسکن هسته ای کبد اسکن هسته ای کودکان اسکن هسته‌ای برای چه بیماری‌هایی مناسب است؟ اسکن هسته‌ای و تاثیر آن در سطح هوشیاری افراد اسکن کلیه در تهران بعد از انجام اسکن لباس‌هایم را باید دور بیندازم؟ بهترین مرکز اسکن کلیه بهترین مرکز تست rbc بهترین مرکز پزشکی هسته ای تداخل آزمایش‌های خون و ادرار با اسکن هسته‌ای و تاثیر آنها بر یکدیگر تست rbc چیست تشخیص عفونت کلیه تفاوت اسکن هسته‌ای و سی تی آنژیوگرافی قلب چیست؟ خدمات بهترین مرکز اسکن هسته ای سطح هوشیاری متفاوت در افراد سی تی آنژیوگرافی چیست؟ سی تی اسکن چیست؟ محدوده نرمال rbc معرفی خدمات مرکز پزشکی هسته‌ای پارس من در بدنم پروتز دارم. آیا می‌توانم اسکن هسته‌ای انجام دهم؟ موارد استفاده از سی تی آنژیوگرافی می‌توانم در یک روز سی تی اسکن و اسکن هسته‌ای انجام دهم؟ نقش اسکن هسته‌ای بر بیماری‌های مغزی هزینه اسکن هسته ای در سال 1400 واریکوسل چیست وجود پروتز در بدن و اسکن هسته ای پروتز چیست؟ پزشکی هسته ای پزشکی هسته‌ای برای مشکلات قلبی چرا باید اسکن هسته‌ای انجام دهیم؟ چرا باید فاصله‌ام از پرسنل و بقیه افراد حفظ شود؟ کاربرد تصویربرداری هسته‌ای

به خبرنامه ما بپیوندید!

خبرهای ماهانه ما را با آخرین اخبار ، مقالات و منابع دریافت کنید.

نگران نباشید ، ما اسپم ارسال نمی کنیم

مرکز پزشکی هسته ای بیمارستان پارس

مرکز پزشکی هسته ای بیمارستان پارس در بالاترین سطح کیفی و ارائه خدمات متفاوت و متمایز در خدمت مشتریان عزیز می باشد .

آدرس:تهران ، بلوارکشاورز،بیمارستان پارس،ساختمان شماره۲

تلفن :

02182199360

 

© کپی رایت – مرکز پزشکی هسته ای بیمارستان پارس

تماس بگیرید