روش های تشخیص و درمان مقالات

روش SPECT در بهترین مرکز اسکن مغز در تهران

مغز شما در تمامی کار هایی که انجام می دهید دخیل است. از حرکات بدن گرفته، تا نحوه برخورد با افرادی که به صورت روزمره با آن ها مراوده دارید. در نتیجه رفتار سالم نشانه ای از کارکرد صحیح مغز می باشد. اگر قبول کنیم که رفتار های ناهنجار با نحوه کارکرد مغز رابطه مستقیم دارند، باید بپذیریم که نحوه درمان آن به بررسی سلامت فیزیکی مغز، و درمان آن وابسته است. در نتیجه جدای از بیماری ها و آسیب های مغزی، مواردی نیز از آسیب های غیر فیزیکی وجود دارند که نیازمند درمان هستند. پزشکان و متخصصان بیمارستان هسته ای پارس، بهترین مرکز اسکن مغز در تهران ، به صورت شبانه روزی در خدمت عزیزانی هستند که نیاز به تصویر برداری از مغز دارند. با بهترین دستگاه ها و روش به روز SPECT.

حال بیایید به اسکن مغز، پروسه انجام و دلایل آن؛ همینطور روش تصویر برداری SPECT بیشتر بپردازیم. با ما همراه باشید.

ابتدا به تعریف پزشکی هسته ای بپردازیم:

موارد و دلایل انجام اسکن مغز به روش SPECT

پزشکی هسته ای چیست؟

پزشکی هسته ای، بخش تخصصی ای از علم پزشکی به شمار می رود که از ردیاب های رادیواکتیو برای بررسی عملکرد ارگان های بدن، تشخیص بیماری و درمان آن استفاده می کند. دوربین های که مخصوص این علم طراحی شده اند به پزشکان اجازه می دهند که مسیر این ردیاب های رادیواکتیو را دنبال کنند. “توموگرافی کامپیوتری توسط انتشار تک فوتون” یا SPECT و “انتشار توموگرافی پوزیترون” یا PET، دو مورد از رایج ترین انواع تصویر برداری هسته ای می باشند.

موارد و دلایل انجام اسکن مغز به روش SPECT:

اسکن به روش SPECT می تواند برای موارد بسیاری مورد استفاده قرار گیرد. به همین دلیل است که امروزه اغلب کلینیک ها، بیمارستان های و مراکز عکس برداری به آن ها مجهز هستند. دلیل اصلی که پزشک استفاده از اسکن SPECT را تجویز می کند، آن است که یک یا چند ارگان داخلی بدن شما به بررسی دقیق در نحوه کارکرد نیاز داشته باشد. از SPECT غالبا در زمینه های زیر استفاده می شود:

  • بیماری های مغزی یا عصبی
  • بیماری های قلبی
  • بیماری های استخوانی

بهترین مرکز اسکن مغز در تهران

عکس بردازی به روش SPECT در بهترین مرکز اسکن مغز در تهران چگونه انجام می شود؟

همانطور که گفته شد، عکس برداری به روش SPECT از ردیاب های رادیواکتیو استفاده می کند. به این صورت که ملکول های حامل با اتم های رادیو اکتیو برای آنکه بازه گسترده ای از بیماری ها را آزمایش، بررسی و درمان کنند پیوند میخورند. ردیاب های متفاوت عملکرد متفاوتی نیز دارند. به همین سبب پزشک تصمیم می گیرد که چه ردیاب رادیواکتیوی نسبت به نوع بیماری، علائم و آزمایشات پیشین برای شما مناسب است.

تفاوت SPECT با ام آر آی و دیگر اسکن ها در چیست؟

شباهت اسکن به روش SPECT با ام آر آی در این است که هردو تصویر سه بعدی از مغز ارائه می کنند که برش های مشخصی از مغز را به نمایش می گذارد. اما در حالی که ام آر آی آناتومی فیزیکی مغز را به نمایش می گذارد، SPECT به ما نشان می دهد که ممغز چگونه کار می کند. اسکن PET نیز که بالا تر به آن اشاره شد، شباهت بسیار زیادی به اسکن SPECT دارد، چرا که هردو از علم پزشکی هسته استفاده می برند، تفاوت در آن است که هزینه PET به دلیل نحوه عکس برداری متفاوت، بسیار بیشتر از SPECT می باشد. هردو این اسکن ها بخش هایی از مغز را که سالم، بیش فعال و یا کم فعال هستند به نمایش می گذارند.

ام آر آی هیچ اطلاعاتی از نحوه عملکرد مغز را به ما نمی دهد. با این حال گونه جدید تری از اسکن ام آر آی  با نام اف ام آر آی (fMRI) تولید شده است؛ که میتواند نحوه عملکرد مغز را به تصویر بکشد. اما این دستگاه تنها برای تحقیقات علمی که بر روی مغز انجام می گیرد و در مراکز تحقیقاتی استفاده می شود. نحوه کار کرد آن نیز صرفا برای بررسی واکنش مغز به برخی محرک های مشخص شده است. در اسکن به روش SPECT پزشک می تواند فعالیت متوسط مغز را در طول مدت زمان چند دقیقه بررسی کند. بررسی فعالیت متوسط مغز باعث می شود که تصویر کلی از نحوه کارکرد مغز در فعالیت های روزانه به دست آید (فعالیت هایی چون تمرکز کردن، استراحت، مطالعه و غیره). در دو اسکن دیگر، یعنی PET و fMRI تصویر در واقع زمانی قابل خواندن است که بیمار داخل دستگاه تصویر برداری خوابیده باشد. که این موضوع می تواند باعث ناراحتی بیمار، اظطراب و ایجاد نویز شود. اما در SPECT تصویر زمانی برداشته می شود که بیمار در اطاق تزریق قرار دارد، به همین سبب تصویر برداری به روش SPECT آسان تر و مورد اطمینان تر است.

ضمانت کیفیت تصویر در اسکن SPECT

هرچند که ممکن است از دید بیمار اسکن به روش SPECT امری ساده و بدیهی به نظر برسد. اما این امر به تجربه و تخصص بسیار زیادی برای عکس برداری دقیق و مورد اطمینان، مناسب برای پزشک نیاز دارد. گزینه بسیار پر اهمیت دیگر، ثبات در کیفیت تصویر برداری برای تمامی مراجعه کننده گان است که در نتیجه عکس با کیفیتی برای تشخیص درست پزشک فراهم شود. در این مورد نیز متخصصان در بهترین مرکز اسکن مغز در تهران، در بیمارستان پارس به شما تضمین می دهند که تصویر برداری با بالاترین کیفیت انجام می شود.

اسکن SPECT برای بیماری های مغزی و عصبی در بهترین مرکز اسکن مغز در تهران

اسکن های SPECT می توانند برای جمع آوری اطلاعات در خصوص تغییر عملکرد مغز به واسطه بیماری ها کمک کنند. این اطلاعات شامل موارد زیر می شوند:

  • صدمات و آسیب های مغزی
  • بیماری های مربوط به آلزایمر
  • صرع
  • تشنج
  • سکته
  • بیماری هایی که بر جریان خون در مغز تاثیر دارند

ضمانت کیفیت تصویر در اسکن SPECT

 

خطرات انجام اسکن SPECT

اغلب افراد هیچ مشکلی با اسکن های SPECT ندارند، اما گاهی اوقات بسته به شرایط پزشکی ممکن است توصیه نشوند. پزشک شما ممکن است شما را از انجام اسکن های SPECT به دلایل زیر منع کند:

  • اگر باردار هستید: هرچند که دوز رادیواکتیو اسکن بسیار پایین است، اما برای خانم های باردار می تواند مضر باشد. اگر باردار هستید و یا احتمال بارداری خود را می دهید، حتما پیش از اسکن با پزشک خود مشورت کنید. همینطور اگر در دوره شیر دهی به نوزاد هستید با پزشک خود مشورت کنید. اغلب به شما بازه زمانی مشخصی داده می شود که از شیر دهی به نوزاد تا دفع کامل مواد رادیواکتیو خودداری کنید.
  • اگر به ردیاب رادیواکتیو آلرژی دارید: همانطور که گفته شد میزان رادیواکتیو در اسکن SPECT بسیار اندک است و اغلب باعص مشکل نمی شود، اما گاهی اوقات آلرژی به آن ممکن است. اگر به آلرژی داشتن خود به ردیاب رادیاکتیو واقف هستید، موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید. اگر در حین انجام اسکن واکنش آلرژیک به اسکن نشان دهید، پزشکان متخصص با تجهیزات کامل آماده بر طرف کردن وضعیت خواهند بود.
  • لازم به ذکر است که تا کنون هیچ موردی از عوارض دراز مدت اسکن های SPECT و به کلی اسکن های به روش پزشکی هسته ای مشاهده نشده است.

کارهایی که پیش از اسکن در بهترین مرکز اسکن مغز در تهران باید انجام دهید

مواردی که شما نیاز است پیش از اسکن SPECT انجام دهید بسته به شرایط متغیر است. تیم پزشکی پیش از اسکن به شما دستورالعمل های لازم را ارائه می کند.

  • زمانبندی: از تیم پزشکی خود زمان لازم برای اسکن را سوال کنید. اغلب اسکن ها حدودا 30 دقیقه به طول می انجامند، که این زمان با لحاظ کردن موارد پیش و پس از اسکن بیشتر نیز می شود.
  • مکان: انجام آزمایش ممکن است در بیمارستان، کلینیک و یا مراکز عکس برداری انجام شود. اما عموما تمامی تست ها توسط تیم متخصص پزشکی هسته ای انجام می گیرند.
  • پوشش: شما هر لباسی که مایل باشید می توانید در طول اسکن به تن کنید. اما ممکن است از شما بخواهند لباس مخصوص بیماران را به تن کنید. چرا که این لباس معمولی و کمی گشاد است، و برای راحتی بیمار در طول اسکن مناسب می باشد. در نظر داشته باشید که هر جسم فلزی را اعم از ساعت و اکسسوری را در لاکر مخصوصی که به شما اختصاص داده می شود قرار دهید.
  • غذا و نوشیدنی: اگر نیاز باشد غذا و یا نوشیدنی به خصوصی را مصرف نکنید تیم پزشکی حتما پیش از تست به شما اطلاع خواهد داد. به عنوان مثال اگر اسکن SPECT را برای بیماری های قلبی انجام می دهید، ممکن است نیاز باشد که از مصرف کافئین چند ساعت پیش از اسکن خود داری کنید.
  • هزینه اسکن و بیمه: بیمه درمانی شما به احتمال اسناد مربوط به انجام اسکن SPECT را پیش از پرداخت مبلغ از شما بخواهد. پیش از اسکن مطمئن شوید از آن که اسکن SPECT تحت پوشش بیمه درمانی شما هست یا خیر. هم اکنون بیمارستان پزشکی هسته ای پارس، بهترین مرکز اسکن مغز در تهران با بیمه های شهرداری، هواپیمایی، بیمه ایران، بیمه سینا، بیمه ملت، بیمه آرمان، بیمه البرز و بیمه دانا همکاری می کند.
  • چه چیز هایی همراه خود بیاوریم: لطفا همراه خود دفترچه بیمه، کارت شناسایی و مدارکی را که پیش از اسکن به شما داده شده است داشته باشید.
  • دیگر ملاحظات: اطمینان حاصل کنید که پزشک شما از تمامی دارو ها و سوابق بیماری شما اطلاعات کامل دارد. در این صورت اگر پیش از اسکن نیاز به مصرف نکردن برخی از دارو ها یا رعایت برخی از نکات وجود داشته باشد، هم شما و هم پزشک نسبت به رعایت آن اقدام کنید.

تفاوت SPECT با ام آر آی و دیگر اسکن ها در چیست؟

کارهایی که در حین اسکن در بهترین مرکز اسکن مغز در تهران باید انجام دهید

اسکن از دو مرحله تشکیل می شود: تزریق ردیاب رادیواکتیو و اسکن SPECT.

  • تزریق ردیاب رادیواکتیو: یک لوله IV به بازوی شما وارد می شود. و سپس ردیاب رادیواکتیو از طریق لوله IV به رگ های شما تزریق می گردد. ممکن است زمانی که ردیاب رادیواکتیو به دست شما تزریق می شود احساس کمی سرما در بدن خود کنید. زمانی که ردیاب تزریق شد، تکنیسین یا پزشک زمان انتظار تا جذب کامل ردیاب و شروع اسکن، را به شما اطلاع خواهد داد. این زمان ممکن به کوتاهی 20 دقیقه باشد، اما گاها بسته به شرایط ممکن است حتی ساعت ها و یا روز ها به طول بیانجامد. تیم پزشکی، اطلاعات دقیق در این زمینه را به شما ارائه خواهد کرد.
  • در حین اسکن: زمانی که ردیاب به صورت کامل جذب شد، از شما خواسته می شود که به پشت دراز بکشید. دوربین گاما در امتداد بدن شما در تمامی زوایا به حرکت در می آید برای آن که از تمامی ارگان های مورد نظر تصویر دقیق و سه بعدی ثبت کند. اسکن به هیچ وجه با درد همراه نیست، در نتیجه اگر درد یا ناراحتی احساس کردید، حتما تیم پزشکی را در جریان بگذارید.
  • پس از اسکن: پس از اسکن شما می توانید بدون مشکل به ادامه فعالیت های روزانه خود بپردازید.

مراقبت های بعد از اسکن در بهترین مرکز اسکن مغز در تهران

سعی کنید پس از اسکن مایعات بسیار بنوشید و تا بیست و چهار ساعت مدام مثانه خود را خالی کنید، برای آن که به روند دفع ردیاب رادیواکتیو از بدن شما کمک شود.

بیمارستان پزشکی هسته ای پارس، بهترین مرکز اسکن مغز در تهران شما را در تمامی مراحل اسکن SPECT یاری می کند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر و رزرو وقت معاینه از پل های ارتباطی زیر می توانید استفاده کنید:

شماره تماس: 88985894-021

واتساپ: 09356144494

آدرس: تهران، بلوار کشاورز، بیمارستان پارس، ساختمان شماره 2

برچسب ها: SPECS اسکن SPECT اسکن مغز بهترین مرکز اسکن مغز کیفیت تصویر در اسکن SPECT

پیام بگذارید

برچسب های محبوب

MRI چیست؟ SPECS آیا بعد از اسکن هسته‌ای باید اتاقم را از خانواده جدا کنم؟ آیا بعد از اسکن هسته‌ای می‌توانم آزمایش چکاپ بدهم؟ آیا بعد از اسکن هسته‌ای می‌توانم رانندگی کنم؟ آیا تصویربرداری به روش پزشکی هسته‌ای برای بیمار خطرناک است؟ اسکن استخوان اسکن تیروئید اسکن مغز اسکن هسته ای اسکن هسته ای اطفال اسکن هسته ای بیمارستان پارس اسکن هسته ای چیست اسکن هسته ای کبد اسکن هسته ای کودکان اسکن هسته‌ای برای چه بیماری‌هایی مناسب است؟ اسکن هسته‌ای و تاثیر آن در سطح هوشیاری افراد اسکن کلیه در تهران بعد از انجام اسکن لباس‌هایم را باید دور بیندازم؟ بهترین مرکز اسکن کلیه بهترین مرکز تست rbc بهترین مرکز پزشکی هسته ای تداخل آزمایش‌های خون و ادرار با اسکن هسته‌ای و تاثیر آنها بر یکدیگر تست rbc چیست تشخیص عفونت کلیه تفاوت اسکن هسته‌ای و سی تی آنژیوگرافی قلب چیست؟ خدمات بهترین مرکز اسکن هسته ای سطح هوشیاری متفاوت در افراد سی تی آنژیوگرافی چیست؟ سی تی اسکن چیست؟ محدوده نرمال rbc معرفی خدمات مرکز پزشکی هسته‌ای پارس من در بدنم پروتز دارم. آیا می‌توانم اسکن هسته‌ای انجام دهم؟ موارد استفاده از سی تی آنژیوگرافی می‌توانم در یک روز سی تی اسکن و اسکن هسته‌ای انجام دهم؟ نقش اسکن هسته‌ای بر بیماری‌های مغزی هزینه اسکن هسته ای در سال 1400 واریکوسل چیست وجود پروتز در بدن و اسکن هسته ای پروتز چیست؟ پزشکی هسته ای پزشکی هسته‌ای برای مشکلات قلبی چرا باید اسکن هسته‌ای انجام دهیم؟ چرا باید فاصله‌ام از پرسنل و بقیه افراد حفظ شود؟ کاربرد تصویربرداری هسته‌ای

به خبرنامه ما بپیوندید!

خبرهای ماهانه ما را با آخرین اخبار ، مقالات و منابع دریافت کنید.

نگران نباشید ، ما اسپم ارسال نمی کنیم

مرکز پزشکی هسته ای بیمارستان پارس

مرکز پزشکی هسته ای بیمارستان پارس در بالاترین سطح کیفی و ارائه خدمات متفاوت و متمایز در خدمت مشتریان عزیز می باشد .

آدرس:تهران ، بلوارکشاورز،بیمارستان پارس،ساختمان شماره۲

تلفن :

02182199360

 

© کپی رایت – مرکز پزشکی هسته ای بیمارستان پارس

تماس بگیرید